For nogle år siden etablerede Aarhus' grønne guider en ordning med uddeling af grønne fingeraftryk til butikker, kontorer og firmaer i Aarhus efter en nøje gennemgang og godkendelse af deres procedurer vedr. energi og økologi. FO-Aarhus har siden år 2000 levet op til dette grønne fingeraftryk, som bl.a. indebærer følgende:

Energibesparelser
Overalt i FO-byen er der el-sparepærer, lavtskyllende toiletter og vandsparere på vandhaner, natsænkning af varme næsten overalt og indkøb af energimærkede hvidevarer.

Genbrug og minimering af ressourceforbrug
Udskrift og kopiering på begge sider af papiret, genbrug af papir til notatpapir, genbrug af plastlommer, papirklips, ringbind og lign. 

Økologi
Sortering af affald der leveres til rette genbrugspladser samt indkøb af økologiske madvarer (kaffen er f.eks. fairtrade), svanemærket papir og miljøvenlige rengøringsmidler.

IT-udstyr

Vi tilstræber at vores udstyr omplaceres og opgraderes så det bruges indtil det er udtjent. Det vil sige at vi sagtens kan have udstyr der er 10 år eller ældre, det afhænger af hvilke opgaver det skal løse.

Vi genanvender omhyggeligt udstyr og elektronikdele og bygger nyt med det vi har, til gavn for miljøet. 

Når vores udstyr er udtjent aflevere vi det til Huset Ventures IT-Genbrug som så får det sidste ud af vores brugte IT