Stiften Loungen er et af de seneste eksempler på, hvordan FO-Aarhus og Århus Stiftstidende indgår partnerskaber for at sætte vigtige emner og gode fortællinger på dagsordenen.

Stiften Loungen bruges til debatskabende arrangementer - som f.eks. her i videofilmen det journalistiske format "Livemagasinet". Et journalistsik sceneshow, hvor nye måder at møde kilder og publikum prøves af. 

Under denne reportage handlede Livemagasinet om kropsdyrkelse - bl.a. i form af et møde med Søren Holm fra Danmarks Radios tv-serie "Rigtige Mænd", hvor han på egen krop oplevede, hvordan man får det bedre ved at spise sundt og motionere.

Idéhistorikeren Cecilie Rimdal mødte Anders Deenfeldt fra træningsstudiet TRX Aarhus for at diskutere skønhed, og burlesquedanseren Pernille Lund Olesen gav et par smagsprøver på burlesquedans.

Fælles fordele ved partnerskabet

I filmen fortæller redaktionschef Peter Nørskov, Århus Stiftstidende, om avisens ønske om at komme tættere på læserne med sceneshows og debatter, hvor avisens abonnenter får et dybere indblik i den journalistiske proces.

Skoleleder Torben Dreier, FO-Aarhus, ser mange fælles fordele i at arbejde sammen med byens dagblad om at skabe debat, og FO-Aarhus vil fortsat arbejde videre med partnerskabstanken også i andre sammenhænge.


Oprettelsen af Stiften Loungen og samarbejdet med FO-Aarhus

Arrangementer i Stiften Loungen 2015 - herunder f.eks. Demensdebat

I samarbejde med FO-Aarhus